Wintersporten kan natuurlijk het allerbeste in Oostenrijk. Het is niet voor niets het bekendste en populairste wintersportland van Europa. Menig Nederlandse wintersporter reist jaarlijks naar één van de skigebieden in dit prachtige en charmante wintersportland. In dit artikel nemen wij het skigebied ‘Achenkirch’ wat beter onder de loep.

Achenkirch kent een maximale hoogte van ruim negenhonderd meter. Dit skigebied ligt aan de grens van Duitsland en is daardoor zeer gemakkelijk te bereiken met de auto. Veel Duitsers kiezen geregeld voor een weekendje weg in dit Oostenrijkse skidorp. Skieen en snowboarden kan worden gedaan op de pistes van Christlum, hier liggen ruim twintig kilometers aan skipistes klaar voor de bezoekers. Langlaufen kan ook prima in Achenkirch, er kan gebruik worden gemaakt van meer dan zestig kilometer aan loipes.

Goedkope wintersportbestemming

De goedkope prijzen maken Achenkirch ook tot een populaire bestemming onder de wintersporters. In vergelijking met de drukbezochte toeristische trekpleisters in Oostenrijk, mag Achenkirch dan ook zeker aangeduid worden als zeer goedkoop. Achenkirch kent geen massatoerisme, waardoor er minder wachtrijen staan voor de skiliften.

Skischolen in Achenkirch

Achenkirch beschikt over een tweetal skischolen, waar zowel volwassenen als kinderen lessen kunnen volgen. Een les van twee uur kan al geboekt worden vanaf 35 euro, maar voor snowboarders komt daar nog vijf euro bovenop. Het is goedkoper om groepslessen te boeken en dan een pakket met bijvoorbeeld drie lessen verdeelt over drie dagen.

Activiteiten

In Achenkirch is er meer te beleven dan alleen het wintersporten. De bezoekers kunnen bijvoorbeeld gaan zwemmen, windsurfen of paragliden. Een andere leuke activiteit is squashen, hiervoor kan een baan afgehuurd worden. Het is dan ook niet gek dat Achenkirch zowel in de zomer als winter ontzettend populair is.

Après-ski

Het Duitse skidorp Achenkirch is niet bepaald een geschikte locatie voor grote liefhebbers van après-ski. Het is wel mogelijk om een café of pub te bezoeken, maar verwacht geen feestje zoals in de populaire skigebieden in Oostenrijk. De Duitsers kiezen meestal voor een gezellig diner met familie en vrienden.

Sneeuwhoogte/ Weerbericht