Wintersporten kan natuurlijk het allerbeste in Oostenrijk. Het is niet voor niets het bekendste en populairste wintersportland van Europa. Menig Nederlandse wintersporter reist jaarlijks naar één van de skigebieden in dit prachtige en charmante wintersportland. In dit artikel nemen wij het skigebied ‘Achenkirch’ wat beter onder de loep.

Achenkirch kent een maximale hoogte van ruim negenhonderd meter. Dit skigebied ligt aan de grens van Duitsland en is daardoor zeer gemakkelijk te bereiken met de auto. Veel Duitsers kiezen geregeld voor een weekendje weg in dit Oostenrijkse skidorp. Skieen en snowboarden kan worden gedaan op de pistes van Christlum, hier liggen ruim twintig kilometers aan skipistes klaar voor de bezoekers. Langlaufen kan ook prima in Achenkirch, er kan gebruik worden gemaakt van meer dan zestig kilometer aan loipes.

Goedkope wintersportbestemming

De goedkope prijzen maken Achenkirch ook tot een populaire bestemming onder de wintersporters. In vergelijking met de drukbezochte toeristische trekpleisters in Oostenrijk, mag Achenkirch dan ook zeker aangeduid worden als zeer goedkoop. Achenkirch kent geen massatoerisme, waardoor er minder wachtrijen staan voor de skiliften.

Sneeuwhoogte/ Weerbericht