Zwitserland behoort tot één van de grotere skilanden in Europa. Het is dan ook zeker niet zo gek, dat er in dit land ontelbaar veel verschillende skigebieden te vinden zijn. Reis dit jaar af naar het gebied Berner Oberland en breng een bezoek aan het prachtige skidorp Adelboden. Dit dorp ligt op een hoogte van ruim 1300 meter en is voornamelijk populair onder gezinnen met kinderen. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel in Adelboden, dat is duidelijk te merken bij de authentieke bevolking.

Adelboden kent geen grote winkelstraat of iets dergelijks. Maar vanzelfsprekend is er wel een bakker en een slagerij aanwezig. Het is puur genieten in Abelboden, mede vanwege de unieke sfeer die hier nog hangt. Wat een groot voordeel is, zeker in vergelijking met de wat meer populaire skigebieden.

Skipistes in Adelboden

Adelboden heeft voor iedereen wat wils, zo zijn er ruim tweehonderd kilometer aan skipistes te vinden, maar ook speciale parken voor de snowboarders. Liefhebbers van langlaufen kunnen ook goed uit de voeten bij de hoger gelegen loipen. Er ligt in Adelboden voor ruim negentig kilometer aan blauwe skipistes, meer dan negentig kilometer aan rode skipistes en 22 kilometer aan zwarte skipistes. Daarnaast staan er 49 sleepliften, elf stoeltjesliften en tien gondels klaar voor de wintersporters in dit gebied.

Skischolen in Adelboden

In het skigebied van Adelboden zijn drie verschillende skischolen te vinden. Deze scholen hebben bij elkaar de beschikking over tachtig instructeurs. Een pakket van vijf skilessen (15 uur) kost honderdvijftig euro, deze prijs is exact hetzelfde bij les in snowboarden.

Après-ski

In Adelboden kunnen de feestgangers echt hun hart op! Het dorp beschikt over vijf barretjes, een pub, een wijnbar en 23 restaurants. Wil jij toch nog meer vermaak, ga dan naar de discotheek, bioscoop of concertzaal van Adelboden.

Sneeuwhoogte / Weerbericht