Zweden is een veelzijdig wintersportland, dat zowel voor jong en oud geschikt is. In het meest noordelijke gebied van het land is het skidorp Äkäslompolo te vinden. Het dorpje Äkäslompolo ligt op rond de honderdvijftig kilometer van de poolcirkel, het is dus verstandig om wat extra warme kleding in te pakken. Äkäslompolo staat bekend om zijn prachtige en unieke landschap. Äkäslompolo beschikt over ruim vijftig kilometer aan skipistes.

Äkäslompolo is een zeer kleinschalig dorp, waar nog geen vijfhonderd personen woonachtig zijn. Vijftien jaar geleden werd Äkäslompolo benoemd tot allerbeste skigebied van Zweden. Naast de bekende wintersporten is het ook mogelijk om een hondensleetocht mee te maken of om plaats te nemen op een sneeuwscooter.

Skipistes in Äkäslompolo

Äkäslompolo beschikt over 27 kilometer aan blauwe skipistes, 22 kilometer aan rode skipistes, drie kilometer aan zwarte skipistes en zelfs drie kilometer aan skiroutes. Er staan 29 sleepliften, een stoeltjeslift en een gondel om de wintersporters te wachten.

Sneeuwhoogte / Weerbericht