Het prachtige wintersportplaatsje Alleghe staat bekend om zijn mooie sfeer, romantiek en vele moderne faciliteiten. Alleghe ligt op een hoogte van duizend meter in het skigebied Civetta. De Italiaanse sfeer is nergens zo goed te beleven als in Alleghe en daarnaast is het ook nog eens een relatief goedkope wintersportbestemming. Het is een geschikte bestemming voor gezinnen met kinderen en natuurlijk ook stelletjes.

De wintersporters in Alleghe kunnen gebruik maken van de pistes in Civetta, waar ongeveer tachtig kilometer aan geprepareerde skipistes liggen. De meeste skiliften kennen geen wachtrijen, wat de gehele vakantie net wat aantrekkelijker maakt.

Skischolen in Alleghe

Het skigebied Alleghe beschikt over een tweetal skischolen, waar rond de vijftig leraren werkzaam zijn. Alle lessen worden gegeven op de oefenweide, de rode en blauwe skipistes. Voor vijftien lesuren betaald de leerling slechts 120 euro per persoon, deze lessen worden gegeven in vijf lesdagen.

Après-ski

In het Italiaanse skidorp zijn twintig barretjes en cafés te vinden, maar ook een wijnbar en een pub. Het is ook mogelijk om lekker uit eten te gaan bij één van de 25 restaurants.

Skipistes in Alleghe

Alleghe beschikt over ruim dertig kilometer aan blauwe skipistes, meer dan veertig kilometer aan rode skipistes en zes kilometer aan zwarte skipistes. De bezoekers kunnen zonder wachttijden gebruik maken van negen sleepliften, tien stoeltjesliften en drie gondels.

Sneeuwhoogte / Weerbericht