De Italiaanse wintersportbestemming zijn gewild en groeien met het jaar. Niet gek ook, aangezien de zon hier geruime tijd zal schijnen en een noordenwind haast nooit zal voorkomen. En laten we eerlijk zijn, wie is er nu niet gek op de overheerlijke Italiaanse keuken. Boek een wintersportvakantie naar Alta Badia, gelegen in het zuiden van Tirol.

In Alta Badia kan gebruik worden gemaakt van ruim 130 kilometer aan piste, welke beschikbaar zijn voor zowel de skiër als de snowboarder. Daarnaast beschikt dit Italiaanse wintersportgebied over 53 skiliften. De minimale hoogte van dit wintersportgebied ligt op 1324 meter en de maximale hoogte ligt op 2550 meter.

Skischolen in Alta Badia

In het skigebied Alta Badia kunnen de bezoekers terecht bij zes verschillende skischolen, welke beschikken over een prachtige oefenweide. Het is mogelijk om zowel groepslessen als privélessen te boeken en zelfs bij een Nederlandse instructeur. Voor een bedrag van 160 euro krijg jij vijf dagen lang les.

Après-ski

Dit bizar grote skigebied kent honderd cafés, honderd barretjes, pianobars, wijnbars, discotheken, pubs en dancings. Het is ook mogelijk om een filmpje te kijken in de bioscoop of om te genieten van een concert in de concertzaal. Dineren kan in één van de tachtig restaurants.

Dolomiti Superskipas

Als jij kiest voor een wintersportvakantie in Alta Badia, dan is het noodzakelijk om een Dolomiti Superskipas aan te schaffen. Het is ook een slimme keuze, aangezien er met deze pas van meerdere pistes gebruik kan worden gemaakt. Schrik niet, er kan gebruik worden gemaakt van ruim 500 kilometer aan pistes.

alta

Sneeuwhoogte / Weerbericht