Altastenberg is één van de skidorpen dat nabij Winterberg is gelegen. Dit skidorp staat te boek als het hoogstgelegen dorp van het Sauerland, de maximale hoogte ligt ruim boven de zevenhonderd meter. Altastenberg is een echt kuuroord, dat bekend staat om zijn geneeskrachtige klimaat. In Altastenberg zal de bezoeker in de watten worden gelegd, het is dan ook een luxueus dorp. Daarnaast kan er in de late uurtjes nog lekker los worden gegaan in de gezellige aprés-ski.

Skipistes in Altastenberg

Altastenberg is een geschikte wintersportbestemming voor elke wintersporter, zowel de beginnende als ervaren skiër kan hier prima uit de voeten. Aangezien Altastenberg niet erg hoog ligt, wordt er veel gebruik gemaakt van sneeuwkanonnen. Er ligt in Altastenberg voor drie kilometer aan blauwe skipistes, drie kilometer aan rode skipistes en twee kilometer aan zwarte pistes. De sporters kunnen gebruik maken van acht sleepliften in Altastenberg.

Blauwe afdaling

Het middelpunt van dit skigebied is de beek, welke het gebied doorsnijdt. Hierlangs kan jij skiën op de blauwe skipistes. Maar er lopen ook rode en zwarte afdalingen naar deze beek toe. Vooral de FIS slalompiste is zeker een aanrader, maar enkel geschikt voor de ervaren wintersporter. Het skigebied van Altastenberg loopt wel een beetje achter de feiten aan en heeft de afgelopen jaar amper verbeteringen ondergaan. Er zijn dan ook alleen maar sleepliften in Altastenberg te vinden en dat is toch echt een minpuntje.

Direct de piste op!

Een groot voordeel van een wintersportvakantie naar Altastenberg is de ligging. Het dorp ligt op het hoogste punt en jij kan daardoor direct de piste op en naar beneden skiën of snowboarden.

Sneeuwhoogte / Weerbericht