Reis deze winter af naar de prachtige Hautes-Alpes en kies voor een wintersport vakantie in het pittoreske Ancelle. Dit skidorp is een besliste aanrader en kent een maximale hoogte van 1350 meter. Dit Franse skipdorp ligt nabij Grenoble en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. In Ancelle zelf wonen nog geen duizend mensen, maar in de wintertijd is het zeer gezellig door de komst van grote aantallen toeristen.

Skipistes in Ancelle

Ancelle bestaat al sinds de achtste eeuw, maar staat sinds de zestiende eeuw te boek als een wintersportoord. In de jaren vijftig kwamen veel Franse wintersporters jaarlijks naar dit skigebied. Het skigebied van Ancelle is voornamelijk geschikt voor de beginnende wintersporters, maar de ervaren wintersporter kan zijn borst natmaken bij de off-piste.

Ancelle kent acht kilometer aan de groene skipistes, tien kilometer aan blauwe skipistes, tien kilometer aan rode skipistes en twee kilometer aan zwarte skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van dertien sleepliften en twee stoeltjesliften.

Sneeuwhoogte / Weerbericht