Een van de meest compacte skidorpen van Zwitserland is het unieke Andermatt. Dit skidorp staat bekend om zijn gezellige centrum, waar diverse winkels en eetgelegenheden zijn te vinden. Andermatt kwam enkele jaren geleden in handen van een Egyptische multimiljonair, waardoor de ontwikkelingen bijna niet meer bij te houden zijn. Ondanks de vernieuwingen is de oude charme nog altijd in Andermatt te vinden en dat zal nog lang zo blijven.

Andermatt bevindt zich in een gebied waar ook Wallis en Graubunden te vinden zijn. Maar door de grote investeringen kiezen steeds meer wintersporters voor een vakantie in Andermatt. Tegenwoordig staat er in dit Zwitserse dorp een prachtig resort en zijn er meerdere vijf sterren hotels te vinden voor een overnachting. Vooral de achttien holes golfbaan zorgt voor veel toeristen in de zomerperiode.

Skipistes in Andermatt

Andermatt beschikt over 46 kilometer aan blauwe skipistes, zeventig kilometer aan rode skipistes en 65 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan twaalf sleepliften, twaalf stoeltjesliften, drie gondels en een tandradbaan klaar voor de bezoekers in Andermatt.

Skischolen in Andermatt

In Andermatt zijn twee verschillende skischolen, waar ruim twintig instructeurs werkzaam zijn. Naast de bekende lessen kan er ook een les worden gevolgd in alpineskiën. Een pakket voor vijf lesdagen (25 uur) is verkrijgbaar voor 275 euro, deze prijs is hetzelfde voor lessen in snowboarden.

Après-ski

De bezoekers van Andermatt kunnen tot in de late uurtjes door. Er zijn in dit skidorp namelijk zes barretjes, twee cafés en drie pubs te vinden. Wil je echt tot laat door, ga dan naar de altijd gezellige discotheek van Andermatt. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan skimuseum of het volksmuseum.

Sneeuwhoogte / Weerbericht