Een van de meest compacte skidorpen van Zwitserland is het unieke Andermatt. Dit skidorp staat bekend om zijn gezellige centrum, waar diverse winkels en eetgelegenheden zijn te vinden. Andermatt kwam enkele jaren geleden in handen van een Egyptische multimiljonair, waardoor de ontwikkelingen bijna niet meer bij te houden zijn. Ondanks de vernieuwingen is de oude charme nog altijd in Andermatt te vinden en dat zal nog lang zo blijven.

Andermatt bevindt zich in een gebied waar ook Wallis en Graubunden te vinden zijn. Maar door de grote investeringen kiezen steeds meer wintersporters voor een vakantie in Andermatt. Tegenwoordig staat er in dit Zwitserse dorp een prachtig resort en zijn er meerdere vijf sterren hotels te vinden voor een overnachting. Vooral de achttien holes golfbaan zorgt voor veel toeristen in de zomerperiode.

Skipistes in Andermatt

Andermatt beschikt over 46 kilometer aan blauwe skipistes, zeventig kilometer aan rode skipistes en 65 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan twaalf sleepliften, twaalf stoeltjesliften, drie gondels en een tandradbaan klaar voor de bezoekers in Andermatt.

Sneeuwhoogte / Weerbericht