Andorra is één van de kleinere landen in ons continent, maar het is een geweldig bestemming voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Andorra beschikt over goede sneeuwhoogtes en diverse skipistes.

Andorra ligt exact tussen Frankrijk en Spanje in, gelegen in de Pyreneeën. Het wintersportgebied in dit land is erg gemakkelijk bereikbaar, wat het een stuk makkelijker maakt. Dat komt voornamelijk omdat het vliegveld dichtbij de wintersportgebieden van het land ligt. Er kan ook gekozen worden om via Barcelona door te reizen naar één van de wintersportgebieden in Andorra.

Skigebieden in Andorra

Andorra kent drie verschillende skigebieden: Grandvalira, Ordino en Vallnord. Het bekendste en grootste skigebied is Grandvalira, dit gebied beschikt over tweehonderd kilometers aan skipistes. De skioorden in Andorra kennen sneeuwzekerheid en een grote diversiteit aan pistes. De drie skigebieden beschikken allen over zwarte pistes, maar er kan ook gekozen worden voor off-pistes. Andorra heeft nog meer grote voordelen, zoals belastingvrij winkelen en een bruisend uitgaansleven.

andorra