Andorra is één van de kleinere landen in ons continent, maar het is een geweldig bestemming voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Andorra beschikt over goede sneeuwhoogtes en diverse skipistes.

Andorra ligt exact tussen Frankrijk en Spanje in, gelegen in de Pyreneeën. Het wintersportgebied in dit land is erg gemakkelijk bereikbaar, wat het een stuk makkelijker maakt. Dat komt voornamelijk omdat het vliegveld dichtbij de wintersportgebieden van het land ligt. Er kan ook gekozen worden om via Barcelona door te reizen naar één van de wintersportgebieden in Andorra.

Skigebieden in Andorra

Andorra kent drie verschillende skigebieden: Grandvalira, Ordino en Vallnord. Het bekendste en grootste skigebied is Grandvalira, dit gebied beschikt over tweehonderd kilometers aan skipistes. De skioorden in Andorra kennen sneeuwzekerheid en een grote diversiteit aan pistes. De drie skigebieden beschikken allen over zwarte pistes, maar er kan ook gekozen worden voor off-pistes. Andorra heeft nog meer grote voordelen, zoals belastingvrij winkelen en een bruisend uitgaansleven.

Sneeuwzekerheid in Andorra

De skigebieden in het mooie Andorra liggen in de Pyreneeën, waardoor de minimale hoogte bij elk gebied uitkomt boven de 1500 meter. Vanwege het geweldige klimaat schijnt er altijd een zonnetje over dit gebied, maar heeft de wintersporter ook sneeuwzekerheid. Al vroeg in het seizoen kan er gebruik worden gemaakt van optimale pistes en het seizoen eindigt pas aan het einde van het voorjaar.

Après-ski in Andorra

Steeds meer toeristen kiezen voor een wintersportvakantie in Andorra, maar met name bij de jongeren is dit land razend populair. Door de komst van veel jongeren is er een bruisend uitgaansleven ontstaan in deze gebieden. Zo zijn er in Soldeu en Arinsal verschillende discotheken te vinden en gezellige barretjes. Andorra kent een BTW tarief van slechts vier procent, waardoor de prijzen een stuk lager liggen.

Reizen naar Andorra

Andorra kan op verschillende manieren worden bereikt, zowel met de auto als het vliegtuig. In de wintermaanden zal de toerist op de weg weinig tot geen files tegenkomen, maar het is nog altijd een flinke reis. De gemakkelijkste manier van reizen naar Andorra is toch echt met het vliegtuig. Reis in dat geval naar Barcelona en maak vervolgens een autorit van twee uur. Pluspunt, vliegtickets naar Barcelona kunnen spotgoedkoop worden geboekt, zeker als dat ver van te voren zal gebeuren.

andorra

Wintersportgebieden in Andorra:

Arinsal
Canilo
El Tarter
Encamp
Grandvalira
Grau Roig
La Massana
Ordino
Soldeu
Vallnord