Zweden is een onwijs mooi vakantieland, dat geldt zowel voor in de zomerperiode als in de winterperiode. Het is zelfs mogelijk om op een heerlijke wintersport vakantie te gaan in Zweden. In het midden van het land ligt Are, met het gelijknamige skigebied. Are kent 91 kilometer aan skipistes, waar zowel plek is voor de skiër als de snowboarder. Are heeft de beschikking over 32 skiliften. De minimale hoogte in Are ligt op 380 meter, de maximale hoogte ligt op 1274 meter.

Åre By

Het skigebied kent één bepaald druk en populair gebied, dat is de Åre By. In dit stuk zal de wintersporter de meest steile afdalingen vinden, maar ook een groot snowpark. Aangezien het snel donker kan worden in Zweden, zullen meerdere delen in Åre worden verlicht aan het einde van middag. Hierdoor kan jij langer blijven skiën en snowboarden!

Activiteiten

Het Zweedse skidorp Åre is niet alleen geschikt voor skiën of snowboarden. De bezoekers kunnen zich ook vermaken met ijsklimmen, sledetochten, langlaufen of een vermakelijke slipcursus.

Pistes in Are

Are kent 91 kilometer aan pistes. 45 kilometer blauwe pistes, 38 kilometer aan rode pistes en 8 kilometer aan zwarte pistes. Volwassen betalen een bedrag van 45 euro voor een skipas, voor kinderen zal een bedrag van 36 euro worden gerekend.

are

Sneeuwhoogte / Weerbericht