Reis af naar de Andorrese Pyreneeën en breng een bezoek aan het prachtige skidorp Arinsal. Dit skidorp is gelegen in het grote wintersportgebied Vallnord. Arinsal is momenteel een van de populairste skidorpen van het land, dat is duidelijk te merken in de kwaliteit en diversiteit van de faciliteiten. Het is mogelijk om in één van de vele grote hotels te overnachten of voor een kleinere accommodatie te kiezen. In de zomerperiode is Arinsal voornamelijk populair onder de wandelaars.

Skipistes in Arinsal

Arinsal is zowel geschikt voor de startende als de ervaren wintersporters. Er kan gebruik worden gemaakt van 35 kilometer aan blauwe skipistes, 46 kilometer aan rode skipistes en 11 kilometer aan zwarte skipistes. Er zijn in Arinsal ruim dertig sleepliften, twintig stoeltjesliften en drie gondels te vinden.

Skischolen in Arinsal

In Arinsal zijn er een tweetal skischolen, welke beide zowel groepslessen als privélessen aanbieden aan de wintersporters. Het is voor een bedrag van 113 euro mogelijk om vijf lessen van drie uur te boeken, welke verdeelt worden over vijf dagen. Een privéles is wel wat duurder, dit is mogelijk vanaf veertig euro per lesuur. Buiten het hoogseizoen zullen de prijzen lager uitvallen.

Activiteiten in Arinsal

Alle bezoekers in Arinsal kunnen zichzelf goed verwennen in het grote Caldea. Dit is een wellness centrum en ook nog eens de grootste van ons continent. Dit centrum beschikt over een groot aantal zwembaden, diverse sauna’s en grote jacuzzi’s. Wil jij liever actief bezig zijn in de natuurrijke omgeving, kies dan voor een tocht op een sneeuwscooter of een hondenslee. Voor gezinnen met kinderen is het mogelijk om te gaan bowlen of een gamehal te bezoeken.

Après-ski

Arinsal is misschien wel één van de gezelligste skidorpen in Andorra. In dit skidorp zijn vele cafés te vinden, waaronder het Ierse Derby café. Daarnaast worden in de barretjes vaak speciale karaoke avonden georganiseerd, voor de liefhebbers laten we maar zeggen. Dineren kan in één van de restaurants, waar ook lokale lekkernijen worden geserveerd.

Sneeuwhoogte / Weerbericht