Arolla staat bekend als een pittoresk skidorpje, waar zowel in de winterperiode als zomerperiode veel toeristen op afkomen. Het dorpje ligt op een hoogte van bijna tweeduizend meter en is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en rustzoekers. Er zijn weinig faciliteiten te vinden in Arolla, het dorpje beschikt over een supermarkt, een sportwinkel, een souvenirwinkeltje en een postkantoor. Er kan enkel met een skibus naar de pistes worden afgereisd.

Als jij overnacht in Arolla, dan kan er overdag gebruik worden gemaakt van de skipistes op Val d’Hérens. Hier zijn voornamelijk blauwe en rode skipistes te vinden. Beginners en kinderen kunnen hier dan ook volop genieten van de rust. Langlaufers hebben de beschikking over bijna twintig kilometer aan loipes.

Skipistes in Arolla

Arolla beschikt over 22 kilometer aan blauwe skipistes, 57 kilometer aan rode skipistes en 13 kilometer aan zwarte skipistes. Het skigebied kent tien sleepliften en een stoeltjeslift.

Skischool in Arolla

Het skidorp Arolla beschikt over een enkele skischool, maar hier zijn wel twintig leraren werkzaam. Lessen zijn mogelijk in de Nederlandse taal, wat alles net wat makkelijker maakt. Een pakket van 22 lesuren kost slechts 112 euro, exact hetzelfde bedrag dient betaald te worden voor lessen in snowboarden. Deze skischool heeft ook langlauflessen in de aanbieding!

Après-ski

Het dorp Arolla is redelijk kleinschalig, waardoor er niet zoveel entertainment te vinden zal zijn. Er zijn zes verschillende barretjes geopend tijdens het wintersportseizoen. Het is ook mogelijk om te gaan dineren in één van de restaurants in Arolla.

Sneeuwhoogte / Weerbericht