Zwitserland kent een enorme diversiteit aan skidorpen, allemaal hebben deze hun eigen pluspunten en charmes. Het skidorp Arosa behoort tot één van de populairste en meest klassieke skidorpen van het land. Waar Arosa vroeger nog een zeer klein dorp was met slechts twee boerderijen, is het nu een waar skioord met brede selectie aan faciliteiten en accommodaties.

Arosa kent een zeer breed dal, waar de zon bijna altijd schijnt. Er rijden bijna geen auto’s in Arosa, waardoor het een geschikte bestemming is voor gezinnen met kinderen. Liefhebbers van de après-ski kunnen ook echt genieten in Arosa, zo zijn er veel berghutjes te vinden waar een drankje gedronken kan worden tot in de late uurtjes.

Skipistes in Arosa

Arosa beschikt over 111 kilometer aan blauwe skipistes, bijna negentig kilometer aan rode skipistes en dertig kilometer aan zwarte skipistes. De zeventien sleepliften, achttien stoeltjesliften en zeven gondels brengen de wintersporters naar de pistes.

Skischolen in Arosa

Het skidorp Arosa beschikt over een drietal skischolen, waarbij er in totaal meer dan tweehonderd instructeurs in dienst zijn. Voor de beginners is het mogelijk om de eerste stapjes te maken in de oefenweide. Er zijn Nederlandse leraren aanwezig, waardoor er dus lessen kunnen worden gevolgd in onze eigen taal. Een lespakket van vijf dagen kost 240 euro, voor snowboarders ligt dit bedrag net wat lager. Een langlaufsessie kost 56 euro per lesdag.

Après-ski

Het uitgaansleven is in Arosa behoorlijk bruisend, zo is er een ruime keuze aan barretjes, pubs en zelfs discotheken. Bezoek één van de 29 bars, ga met de voetjes van de vloer in één van de vier discotheken of pak een filmpje in de bioscoop. Met 58 restaurants kan er ook elke avond genoten worden van een heerlijk diner.

Sneeuwhoogte / Weerbericht