Aspen was zeer lang geleden nog bekend als mijnstad, maar daar kwam in 1893 snel verandering in. De zilverprijs kende zijn laagste punt en de welvaart ging snel achteruit. Het duurde tot na de Tweede Wereldoorlog voordat een nieuwe inkomstenbron zich voordeed. Aspen werd bekend als wintersportbestemming. Sinds die tijd groeit Aspen nog altijd, steeds meer hotels en faciliteiten komen er elk jaar weer bij. Maar geen zorgen, er kan nog altijd worden genoten van de historische bezienswaardigheden in Aspen.

Wandelroutes

Dit Canadese gebied staat bekend om zijn ongerepte en prachtige natuurrijke omgeving, denk alleen al aan de wereldberoemde Rocky Mountains. Ook de bezoekers in Aspen kunnen genieten van de geweldige wandelroutes. Wist jij dat wandelen in Aspen de naam flaneren kent?

Uitgaan

Het centrum van Aspen mag zeker bruisend worden genoemd en wordt in de namiddag dan ook erg goed bezocht. Drink een drankje in één van de vele cafés, kroegen of barretjes in dit skidorp. Vooral Jimmy’s moet je een keer bezocht hebben. Als je tot in de late uurtjes door wilt gaan zijn er ook meerdere discotheken te vinden in Aspen.

Skipistes in Aspen

De startende en ervaren wintersporter komt in Aspen goed tot zijn recht. Er kan gebruik worden gemaakt van bijna dertig kilometer aan groene skipistes, ruim tweehonderd kilometer aan blauwe skipistes, honderd kilometer aan rode skipistes en 137 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan voor de wintersporters zes sleepliften, 33 stoeltjesliften en twee gondels klaar in Aspen.

Sneeuwhoogte / Weerbericht