Wil jij de echte wintersportsfeer in Frankrijk meemaken? Dan raden wij een bezoek aan het skidorp Auron aan. Dit dorp kent nog een historisch centrum, maar ook de moderne faciliteiten hebben hun inbreng gekregen. Hierdoor heeft Auron meerdere gezichten gekregen, oud en nieuw komen goed tot elkaar.

Auron ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk, maar kent desondanks wel sneeuwzekerheid. Elke wintersporter zal met een mooi kleurtje weer huiswaarts keren, aangezien de zon haast altijd schijnt. Zowel de beginnende als ervaren wintersporters kunnen gebruik maken van de skipistes in Auron. Het dorp beschikt ook over de nodige restaurantjes, barretjes en een spa.

Skischool in Auron

Het grote skigebied Auron is slechts één skischool rijk, maar deze beschikt wel over ruim 120 instructeurs. Voor een bedrag van 100 euro kan jij een zesdaagse cursus op de ski’s of het snowboard boeken. Deze skischool heeft een prachtige en uitgestrekte oefenweide.

Après-ski

Geniet in de namiddag nog even van een drankje in één van de elf barretjes, cafés of pubs. Daarnaast beschikt dit skidorp ook over een eigen discotheek en een mooie bioscoop.

Skipistes in Auron

Auron beschikt over drie kilometer aan groene skipistes, ruim vijftig kilometer aan blauwe skipistes, bijna vijftig kilometer aan rode skipistes en 33 kilometer aan zwarte skipistes. Daarnaast staan er achttien sleepliften, acht stoeltjesliften en drie gondels klaar voor de wintersporters in Auron.

Sneeuwhoogte / Weerbericht