Een wintersport vakantie naar Oostenrijk is altijd een verstandige en goede keuze, aangezien dit land nooit zal teleurstellen. Oostenrijk kent tal van verschillende skigebieden en knusse skidorpen. Het skidorp ‘Bad Gastein’ heeft in de afgelopen jaren dan ook naam gemaakt en is uitgegroeid tot een waar kuuroord. De hotels in Bad Gastein beschikken dan ook over thermale baden en spa’s. De meeste bezoekers van Bad Gastein worden aangeduid als de nieuwe rijken.

Skipistes in Bad Gastein

Het wintersportgebied Bad Gastein bestaat uit vier verschillende gedeeltes. Dit skigebied is voornamelijk bedoeld voor de ervaren wintersporter, aangezien het skigebied voor het overgrote gedeelte bestaat uit rode en zwarte skipistes. De echte waaghals kan zich prima vermaken op de off-piste. Bad Gastein kent 65 kilometer aan blauwe pistes, 108 kilometer aan rode skipistes en achttien kilometer aan zwarte skipistes.

Skischolen in Bad Gastein

Het skidorp Bad Gastein beschikt over slechts één skischool, maar deze is wel extra bijzonder. Het is bij deze school onder andere mogelijk om een ski-safari en een cross-country les te boeken. Wil je toch liever gaan skiën of snowboarden, dan kan dit tegen mooie prijzen. Groepslessen zijn beschikbaar vanaf zestig euro per lesdag, terwijl privélessen ongeveer vijftig euro per uur kosten.

Activiteiten

Tijdens het winterseizoen gaat het in Bad Gastein puur en alleen om de wintersporten. Maar het is ook mogelijk om te gaan ijsklimmen of om een sleerit te maken door de prachtige natuurrijke omgeving. Daarnaast is een bezoek aan het natuurpark een aanrader, hier kan ook gevist en gefietst worden.

Après-ski in Bad Gastein

Op de pistes van Bad Gastein is de wereldbekende skihut Bellevue Alm te vinden. Daarnaast kan er in het centrum zelf genoten worden van de altijd gezellige après-ski, ga hiervoor naar één van de cafés of pubs.

Sneeuwhoogte / Weerbericht