Het Oostenrijkse skidorp Bad Kleinkirchheim bestaat al eeuwen, het was tijden geleden nog een vakantiebestemming voor de Romeinen. De Romeinen kwamen naar Bad Kleinkirchheim om te genieten van de kuurbaden in het dorp. Er wordt gezegd dat de bronnen in dit skidorp beschikken over geneeskrachtig water, tegenwoordig zijn deze bronnen dan ook een echte toeristische trekpleister.

Het is ook mogelijk om vanuit Bad Kleinkirchheim af te reizen naar Kärnten. Dit nabijgelegen gebied staat bekend om zijn duurdere en luxere hotels. Daarnaast kan er ook genoten worden van de wintersportsfeer en de dorpse mentaliteit.

Faciliteiten in Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim is zowel in de wintermaanden als in de zomermaanden een populaire vakantiebestemming in Oostenrijk. Er kan gebruik worden gemaakt van 103 kilometer aan skipistes en diverse wandelpaden in de omgeving. Er ligt in Bad Kleinkirchheim ruim zeventig kilometer aan rode skipistes, achttien kilometer aan blauwe pistes en acht kilometer aan zwarte pistes. Daarnaast staan er vijftien skiliften, zes stoeltjesliften en vier gondels klaar voor de bezoekers in Bad Kleinkirchheim.

Sneeuwhoogte / Weerbericht