Het bekendste skigebied van Canada is Banff National Park, in dit gebied zijn meerdere gezellige skidorpen te vinden. Waaronder het populaire skidorp Banff, waar de maximale hoogte op ruim 1400 meter ligt. Dit skigebied is omringt door de indrukwekkende Canadese Rockies en verschillende bergmeren. Banff is een luxe dorp, met meer dan genoeg faciliteiten. De diversiteit aan vakantiegangers zal direct opvallen, aangezien de natuurliefhebbers en wintersporters hier samenkomen.

Relaxen in Banff

Het gebied Banff mag met recht luxe genoemd worden, het zal de bezoeker dan ook aan helemaal niets ontbreken. De meeste hotels hebben een eigen zwembad of zelfs een grote spa. Huur jij een appartement, dan is de kans groot dat er een hottub bij zal zitten. De toeristen in Banff worden echt in het zonnetje gezet.

Banff National Park

Het nationale park van Banff heeft een plekje op de Werelderfgoedlijst gekregen. In dit park kun jij als bezoeker diverse wilde dieren tegenkomen, waaronder coyotes en rendieren. Daarnaast zijn er meerdere felblauwe meren te vinden in dit gebied. Jaarlijks verwelkomt het Banff National Park miljoenen bezoekers.

Skipistes in Banff

Banff National Park herbergt drie verschillende skigebieden, waaronder Banff Mount Norquay. Na een dagje wintersporten kan er heerlijk genoten worden in het levendige skidorp Banff. Er ligt in Banff zes kilometer aan groene skipistes, tien kilometer aan blauwe skipistes, acht kilometer aan rode pistes en vier kilometer aan zwarte skipistes klaar. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van één sleeplift en vier stoeltjesliften.

Sneeuwhoogte / Weerbericht