Een groot voordeel van een wintersportvakantie naar Bulgarije zijn de lage prijzen. Voor een klein bedrag vlieg jij al naar Sofia en van daaruit kan er gemakkelijk doorgereisd worden naar het Pirin Geberte. Hier is namelijk het skigebied Bankso te vinden, de crème de la crème van het Bulgaarse wintersport. Steeds meer Westerse toeristen kiezen voor een wintersportvakantie in Bansko. Niet gek ook, er staat hier bijna zeventig kilometer aan skipistes klaar, met een maximale hoogte van 2500 meter.

Geen Alpen

Als jij een wintersportvakantie boekt naar Bulgarije, verwacht dan geen faciliteiten zoals in de Alpen. Hoewel er wel altijd sneeuwkanonnen aanwezig zijn, is er niet altijd sprake van voldoende water. Hierdoor kunnen de pistes enigszins tegenvallen, maar een voordeel is wel dat het een stuk goedkoper zal zijn.

Goedkope wintersportvakantie

In Bansko betaal je zeker niet de hoofdprijs. In dit dorp zijn leuke restaurants te vinden, waar voor een kleine prijs al heerlijk gegeten kan worden. De uitgaansgelegenheden bieden ook alcohol aan voor een spotprijsje en als klap op de vuurpijl zijn ook de accommodaties en de skipassen een stuk betaalbaarder.

Variaties in Bansko

Bansko kent een grote diversiteit aan winterse sporten. Stap op de ski’s, huur een snowboard of kies voor iets totaal anders. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te gaan schaatsen of te gaan schieten bij de biathlon schietbaan. Na een heerlijke dag wintersporten is het tijd om naar het dalstation Baderisjhka te gaan. De après-ski is erg gezellig en daarnaast kan er een voortreffelijk hapje worden gegeten bij één van de lokale restaurants.

bansko

Sneeuwhoogte / Weerbericht