Bardonnechia is een Italiaans skidorp gelegen bij de ingang van de spoortunnel naar het buurland Franrijk. Het is een kalm skidorpje bij Sauze d’Oulx en het beschikt over alles wat een wintersporter zich maar kan wensen. Dan moet er gedacht worden aan meer dan 140 kilometer aan skipistes. Hoewel het om een uitgebreid skigebied gaat, is het toch redelijk standaard.

Het skigebied nabij Bardonnechia bestaat uit vier verschillende gebieden, deze zijn direct aan elkaar verbonden. Hierdoor is het ook mogelijk om van skidorp naar skidorp te reizen, een leuke ervaring. Het skigebied van Bardonnechia is met name bedoeld voor de ervaren skiërs onder ons.

Skischolen in Bardonecchia

Het Italiaanse skigebied van Bardonecchia beschikt over een viertal skischolen, welke allemaal de beschikking hebben over een oefenweide. Het is mogelijk om les te volgen in de Nederlandse taal, vraag hiernaar bij de servicebalie. Voor een geldbedrag van tweehonderd euro kan jij een vijfdaagse cursus volgen.

Après-ski

Lekker losgaan is het mogelijk in de discotheek of dancing in het centrum van Bardonecchia. Er kan ook rustig van een drankje worden genoten in één van de cafés, barretjes, pianobars of wijnbars. Uit eten gaan kan altijd bij één van de veertig restaurants in dit gebied.

Skipistes in Bardonnechia

Bardonnechia beschikt over een kilometer aan groene skipistes, vijftig kilometer aan blauwe skipistes, 45 kilometer aan rode skipistes en vier kilometer aan zwarte skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van elf sleepliften, negen stoeltjesliften en een gondel.

Sneeuwhoogte / Weerbericht