De skibestemming Bariloche ligt in het prachtige Argentinië en is in de loop der jaren steeds populairder geworden. Dit skigebied staat bekend om zijn natuurrijke omgeving, zo kan er genoten worden van meerdere meren en hoge bergtoppen. Naast de traditionele wintersporten is het in San Carlos de Bariloche ook mogelijk om te gaan wandelen, fietsen, zwemmen en rotsklimmen.


Skiën in Cerro Catedral

Bariloche is een toeristische vakantiebestemming, maar dat zal de pret zeker niet drukken. Maak gebruik van het skigebied Cerro Catedral, wat op een hoogte van ruim 2300 meter ligt. Dit is ook gelijk het grootste skigebied van geheel Zuid-Amerika. Er is in totaal voor ruim honderd kilometer aan skipistes te vinden in Cerro Catedral, welke verdeelt zijn in elk niveau.

Reizen naar Bariloche

Het Argentijnse Bariloche is vanzelfsprekend niet zeer gemakkelijk bereikbaar, je zal een tijdje onderweg zijn in het vliegtuig. Hoewel deze bestemming een eigen vliegveld heeft, reizen de meeste bezoekers toch via Buenos Aires. De prijzen voor de vliegtickets naar deze grote stad zijn goedkoper, maar vandaar moet er wel nog een busrit van maar liefst 23 uur worden gemaakt. Het is ook mogelijk om een huurauto te nemen en zelf naar Bariloche af te reizen.

Seizoenen in Bariloche

Als jij een vakantie naar Bariloche zal gaan boeken, dan is het slim om rekening te houden met de datum. Het wintersportseizoen begint halverwege juni en stopt in oktober. Voor een wandel en fietsvakantie in dit gebied raden wij vertrek aan tussen november en maart.

Sneeuwhoogte / Weerbericht