De wintersportplaats Beatenberg is gelegen in het prachtige Zwitserland. Het dorp is rond de zeven kilometer lang en is onderdeel van drie skigebieden. Het skidorp staat voornamelijk bekend om zijn zonnige klimaat en sneeuwzekerheid. Er kan genoten worden van een oogverblindend uitzicht over de Jungfrau en Eiger. De skimogelijkheden binnen Beatenberg zelf zijn minimaal, slechts vijftien kilometer aan skipistes. Maar in de nabijgelegen skigebieden is er meer wintersportpret te vinden.

Skipistes in Beatenberg

In Beatenberg en omstreken staat er 86 kilometer aan blauwe skipistes, 107 kilometer aan rode skipistes en 31 kilometer aan zwarte skipistes klaar voor de wintersporters. De negen sleepliften, veertien stoeltjesliften, acht gondels en vijf tandradbanen helpen de sporters de piste op in Beatenberg.

Skischool in Beatenberg

In het skidorp Beatenberg kunnen de bezoekers gebruik maken van één skischool. Deze school heeft vijftien instructeurs in dienst, daarnaast kunnen de wintersporters volop oefenen op de oefenweide. Een vijfdaagse cursus kost slechts 130 euro, dezelfde bedragen gelden voor lessen in snowboarden. Er kunnen lessen worden geboekt bij een Nederlandse leraar.

Après-ski

Beatenberg kent zeventien verschillende restaurants, waar altijd een hapje kan worden gegeten. Wil je liever met de voetjes van de vloer, ga dan naar de lokale discotheek. De echte après-ski kan jij beleven in de lokale bar of de twee cafés in Beatenberg.

Sneeuwhoogte / Weerbericht