Voor een welverdiende wintersportvakantie hoeft de Nederlander helemaal niet ver te reizen. Dat het Duitse skigebied Winterberg erg in trek is, dat is algemeen bekend. Wat onbekender is dat ook België over de nodige wintersportgebieden beschikt. De Belgische skipistes zijn gemakkelijker bereikbaar en daarnaast zullen ook de prijzen meevallen.

Geniet van de Belgische gemoedelijk skisfeer, ontspan in één van de luxe hotels en drink een lokaal biertje. Daarnaast is het mogelijk om leuke uitstapjes te maken naar de bekendere steden en om de Ardennen te gaan verkennen.

Skiseizoen in België

Het skiseizoen in de Belgische wintersportplaatsen begint rond december en duurt tot eind februari. In deze maanden ligt er vrijwel altijd genoeg sneeuw en kan er volop genoten worden van een welverdiende vakantie. Naast de traditionele wintersporten is het ook mogelijk om te gaan langlaufen in deze gebieden of om een prachtige sneeuwwandeling te gaan maken door het natuurrijke gebied.

Belgische skigebieden

In België zijn er meerdere leuke skigebieden te vinden, waaronder het bekende Mont des Brumes. Dit gebied staat bekend om zijn afdaling van duizend meter, dit is ook gelijk de langste van het land. Maar ook het skigebied Ferme Libert zal in de smaak vallen, vooral het nachtleven op deze skibestemming is een aanrader. Wie meer van de rust wilt genieten kan het beste naar het skigebied Zosterbach gaan, dit is een wat compacter wintersportgebied.

Wintersportgebieden in België:

Baraque de Fraiture
Liernieux
Mont des Brumes
Thier des Rexhons
Val de Wanne