Europa kent tal van geweldige wintersportlanden, maar de crème de la crème is natuurlijk Zwitserland. Reis af naar Wallis en breng een bezoek aan het skigebied Bellwald. Dit wintersportgebied kent 36 kilometer aan pistes, plus drie kilometer aan skiroute. De wintersporters kunnen hier gebruik maken van vijf skiliften. De minimale hoogte in Bellwald ligt op 1600 meter, de maximale hoogte ligt op 2558 meter.

Pistes in Bellwald

Bellwald is één van de kleinere wintersportgebieden in Zwitserland, maar kent wel de luxe van de grotere gebieden. Er staat in Bellwald 9 kilometer aan blauwe piste klaar, maar ook 21 kilometer aan rode pistes en 6 kilometer aan zwarte piste. Volwassenen betalen 46 euro voor een skipas, jongeren 42 euro en kinderen 33 euro.

Skischool in Bellwald

Het skigebied van Bellwald kent slechts één skischool, waar overigens wel zestig instructeurs actief zijn. Er kunnen lessen worden geboekt bij een Nederlandse instructeur, zodat er geen barrières zullen zijn qua taal. Een vijfdaagse cursus is verkrijgbaar voor 143 euro, dezelfde prijzen gelden bij lessen in snowboarden.

Kinderopvang

Voor de kleine kinderen is er een kinderopvang aanwezig in Bellwald, hier kunnen kinderen vanaf twee jaar terecht. De prijs bedraagt achttien euro voor vier uur, dit is nog wel zonder de lunch. Er is ook een speciale skikinderopvang aanwezig, hier moet 37 euro per drie uur voor worden betaald.

Après-ski

Qua après-ski is de keuze beperkt. Het dorp beschikt over negen verschillende restaurants, enkele barretjes, een café en een zelfs een tea room. Liefhebbers van kunst kunnen een kijkje nemen in één van de kunstgalerieën in het centrum.

st anton

Sneeuwhoogte / Weerbericht