Het skigebied Bettmeralp in Zwitserland is een ware trekpleister geworden voor de toeristen. Bettmeralp heeft zelfs een plekje gekregen op de Werelderfgoedlijst en dat spreekt de meeste mensen dan ook wel aan. Bettmeralp kent een indrukwekkend natuurrijk gebied en is de perfecte bestemming voor de fanatieke wintersporters. Daarnaast is Bettmeralp autovrij, wat zeker een pluspunt is voor gezinnen met kinderen.

Een lange tijd geleden waren het voornamelijk de Engelsen die jaarlijks kozen voor een vakantie in Bettmeralp. Dit is met de jaren veranderd, de toeristen komen nu uit alle windstreken. Bettmeralp kent een geruime keuze aan faciliteiten en diverse luxe hotels. De pistes zijn gemakkelijk te bereiken, wat natuurlijk een groot voordeel is bij een mooie vakantie in de sneeuw.

Skipistes in Bettmeralp

Bettmeralp beschikt over 42 kilometer aan blauwe skipistes, vijftig kilometer aan rode skipistes en twaalf kilometer aan zwarte skipistes. Er staan veertien sleepliften, negen stoeltjesliften en tien gondels klaar in Bettmeralp.

Skischolen in Bettmeralp

In het prachtige Bettmeralp kunnen alle wintersporters lessen volgen bij één van de twee skischolen. Deze skischolen hebben meer dan veertig instructeurs in dienst, daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van diverse oefenweides. Een vijfdaagse skicursus kost 180 euro, terwijl snowboarders voor vijf dagen slechts 120 euro betalen.

Kinderinfo

Kinderen vanaf één jaar kunnen terecht bij de lokale kinderopvang, deze opvang kost tien euro voor vier uur. Dit bedrag is wel exclusief de lunch. Maar er is ook een skikinderopvang aanwezig, inclusief een lopende bandlift. Vraag bij de kinderopvang zelf naar de mogelijkheden en de prijzen die daarbij horen.

Après-ski

In Bettmeralp zijn er veertien verschillende restaurants te vinden, hier kan ten alle tijden een hapje worden gegeten. Een drankje drinken kan bij één van de drie barretjes, een café, discotheek of pub. De discotheek is tot laat in de nacht geopend.

Sneeuwhoogte / Weerbericht