Polen is geen bekend land onder de wintersporters, maar het land heeft wel ontzettend veel te bieden. Polen beschikt over een groot aantal goed onderhouden wintersportgebieden, waaronder het skigebied Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania.

Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania kent zeventien kilometer aan piste, geschikt voor skiën en snowboarden. Er kan gebruik worden gemaakt van negentien skiliften. De minimale hoogte in Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania ligt op 680 meter, de maximale hoogte ligt op 910 meter.

Uitstapje naar Krakau

Tijdens een wintersportvakantie in Białka Tatrzańska is het leuk om soms toch even wat anders te gaan doen. Wij raden in dat geval een uitstapje aan naar het wonderbaarlijk mooie Krakau. Deze Poolse hoofdstad heeft amper schade geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor jij de oude hoogtepunten nog altijd kan bewonderen. Neem een kijkje op het Grote Plein, bezoek de Joodse wijk Kazimierz en wandel door de unieke straatjes.

Pistes in Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania

Er kan gebruik gemaakt worden van 19,5 kilometer aan blauwe piste en 3,5 kilometer aan rode piste. Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania kent geen zwarte pistes.

polen3

Sneeuwhoogte / Weerbericht