Bulgarije heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in de wintersportfaciliteiten in het land. Dat is dan ook duidelijk te merken in het skigebied Borovets, gelegen nabij het bekende Rila gebergte. Borovets staat bekend als het oudste ski resort van het land, al sinds 1896 komen hier skiërs naartoe. Dat heeft natuurlijk ook zo zijn charme. Het skigebied Borovets is ook nog eens zeer gemakkelijk te bereiken, dat komt door het perfecte wegennetwerk. Maar het is niet noodzakelijk om met de auto naar Borovets te reizen, er kan ook altijd nog gevlogen worden.

Stap in het vliegtuig naar Sofia, wat overigens zeer goedkoop kan met één van de budgetmaatschappijen. Vanaf het vliegveld is het nog geen uur rijden naar Borovets. Steeds meer wintersporters kiezen voor Borovets, vanwege de lage prijzen. Daarnaast bieden steeds meer Nederlandse reisorganisaties wintersportreizen naar Borovets aan.

Vooruitgang

Het skigebied van Borovets is de laatste jaren flink vooruitgegaan en er zit nog altijd een stijgende lijn in. Elk jaar wordt het aanbod qua pistes groter en er komen ook steeds meer skiliften bij. Hoewel het skigebied nog niet te vergelijken valt met die in de Alpen, krijg je toch zeker waar voor je geld. Alle faciliteiten, accommodaties en uitgaansgelegenheden zijn zeer betaalbaar.

borovets

Pistes in Borovets

Borovets kent ruim veertig kilometer aan pistes, deze zijn zowel geschikt voor skiërs als snowboarders. Het skigebied is onderverdeeld over drie niveaus.

Sneeuwhoogte / Weerbericht