Veel Nederlanders gaan jaarlijks op een wintersportvakantie. De meeste vakantiegangers gaan naar de bekende vakantiebestemmingen, maar dat is helemaal niet nodig. Het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor een wintersportvakantie naar Bosnië en Herzegovina, het land beschikt over 67,5 kilometer aan skipistes. De skigebieden in dit land kennen een maximale hoogte van 2067 meter, er kan gebruik worden gemaakt van 42 skiliften.

Pistes in Bosnië en Herzegovina

De skigebieden beginnen bij de hoogte van 675 meter tot maximaal 2067 meter. Het maximale hoogteverschil in één skigebied is 797 meter. Bosnië en Herzegovina kent 67,5 kilometers aan pistes, waarvan de grootste 25 kilometer is. Over het land zijn 42 skiliften verdeeld, waarvan maximaal negen in één skigebied. De prijzen van de skipassen variëren van 7,65 euro tot 19,90 euro.

Jahorina

Het bekendste skigebied in dit land is bij de hoge berg Jahorina. Op deze berg werden diverse wedstrijden gehouden tijdens de Olympische Winterspelen in 1984, dit waren uitsluitend vrouwenwedstrijden. Hierdoor heeft de berg Jahorina de bijnaam Sneeuwkoningin gekregen. Dit skigebied is gemakkelijk te bereiken, het is vanaf Sarajevo slechts één uur rijden.

De Jahorina beschikt over een groot aantal skiliften, waardoor er bijna nooit gewacht hoeft te worden. Er zijn skipistes te vinden voor elk niveau, zowel voor de beginnende als de ervaren wintersporter.

Ongelukken in Jahorina

Jahorina is een veilig skigebied, zolang de wintersporter maar op de skipistes blijft. Een bepaald deel van deze berg is namelijk nog altijd niet vrij van landmijnen, zo is er kortgeleden nog een parasailer gewond geraakt bij zijn landing.

Natuurrijk Slovenië

Slovenië is een natuurrijk land en daar kan de bezoeker van genieten. Naast de traditionele wintersporten is het ook mogelijk om te gaan wandelen op de prachtige routes. Een uitstapje naar Sarajevo is ook een aanrader.

bosnie

Lees hier meer over het wintersportgebied van Jahorina.