Braunwald is een van de wat kleinere skidorpen van Zwitserland, maar daardoor zeker niet minder leuk om te bezoeken. Braunwald is een autovrij dorp, waardoor het meer dan geschikt is voor gezinnen met kinderen. Maak gebruik van de kabelbaan om de maximale hoogte van 1300 meter te bereiken en daar te genieten van een hapje en een drankje op het zonneterras. De skiliften brengen de bezoekers naar een maximale hoogte van ruim 1900 meter.

Braunwald beschikt over ongeveer 25 kilometer aan afdalingen, zowel geschikt voor de beginnende als ervaren wintersporter. Langlaufen is ook goed mogelijk in Braunwald, er staat voor ruim acht kilometer aan prachtige loipes klaar. Ben jij meer van het wandelen? Maak dan gebruik van de wandelpaden in Braunwald.

Skischool in Braunwald

In het skigebied van Braunwald is één enkele skischool te vinden, waar rond de vijftig leraren in dienst zijn. Deze skischool beschikt over een eigen oefenweide. Lessen op de planken kost slechts 150 euro voor een vijfdaagse cursus. Snowboard lessen kosten exact hetzelfde.

Overige sporten

Naast de bekende wintersporten kunnen de bezoekers ook voor andere sportieve activiteiten kiezen. Zo is het mogelijk om te gaan schaatsen, rodelen, zwemmen, paragliden of wandelen. Wil je liever tot rust komen? Bezoek dan de bekende lokale wellness!

Uitgaan

In het centrum van Braunwald zijn tien verschillende restaurants te vinden. Het is ook mogelijk om gezellig een drankje te gaan drinken in één van de drie barretjes of in de discotheek.

Skipistes in Braunwald

Braunwald kent voor ruim acht kilometer aan blauwe skipistes, twintig kilometer aan rode skipistes en vier kilometer aan zwarte skipistes. De twee sleepliften, drie stoeltjesliften, drie gondels en de tandradbaan brengen de sporters de pistes op.

Sneeuwhoogte / Weerbericht