In de Amerikaanse staat Colorado ligt het prachtige skigebied Breckenridge. Dit wintersportgebied is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren wintersporters. Voor de beginners ligt er een ruime keuze aan blauwe en rode pistes, terwijl de doorgewinterde skiër zich kan verheugen op de Double Black Diamonds. Daarnaast is er in Breckenridge ook een zeer hoge stoeltjeslift te vinden, welke tot een maximale hoogte van ruim 3900 meter gaat.

Uitdaging

De minimale hoogte in dit skigebied is net geen drieduizend meter en de maximale hoogte bijna vierduizend meter. Het is mogelijk om vanaf de top van de Peak 9 nog een klein stukje te klimmen en terecht te komen bij de meest steile afdalingen van dit gebied. Dit zal voor de nodige uitdaging zorgen bij de ervaren skiërs.

Pistes in Breckenridge

Het skigebied Breckenridge beschikt over vijftig kilometer aan blauwe pistes, tachtig kilometer aan rode pistes en 57 kilometer aan zwarte pistes. Het skiseizoen start in Breckenridge op 10 november en zal duren tot 15 april. Er staan in dit gebied achttien stoeltjesliften, vier sleepliften en een gondellift.

Sneeuwhoogte / Weerbericht