Ga dit seizoen naar Zwitserland en kies voor een vakantie in het pittoreske Brig. Vanuit deze Zwitserse vakantiebestemming is het mogelijk om per trein af te reizen naar Italië, erg leuk uitstapje. Brig staat bekend om zijn architectonische hoogtepuntjes, zoals bijvoorbeeld het prachtige Stockalper Paleis en de indrukwekkende Pelgrim Kerk. Een hapje eten kan in het bruisende centrum van Brig.

Brig is voor iedere wintersporter een geschikte bestemming, aangezien er voor iedereen wat wils is. Wandelaars kunnen gebruik maken van diverse wandelroutes en de langlaufers kunnen zich vermaken met de enorme loipes. Gezinnen met kinderen kunnen een bezoekje brengen aan FunPlanet, waar er bijvoorbeeld gebowld en gekart kan worden.

Skischool in Brig

Het skidorp Brig beschikt over slechts één skischool, waar er tien skileraren voor de bezoekers klaarstaan. Een vijfdaagse cursus kan al voor een klein bedrag van 95 euro worden gereserveerd. Dezelfde prijzen zijn van kracht bij lessen in snowboarden.

Overige sporten

Naast de traditionele wintersporten is het ook mogelijk om te gaan rodelen, wandelen zwemmen en te gaan tennissen in Brig. Heerlijk voor als jij even een dagje iets anders wilt gaan doen!

Après-ski

Hoewel Brig een redelijk klein skidorp is, zijn de keuzes qua après-ski erg groot. Bezoek één van de tien barretjes, ga proeven in de wijnbar of drink een drankje in één van de tien cafés. Het is ook mogelijk om uit eten te gaan in één van de vijftig restaurants in dit skigebied.

Skipistes in Brig

Brig beschikt over dertien kilometer aan blauwe skipistes, meer dan 25 kilometer aan rode skipistes en elf kilometer aan zwarte skipistes. De acht sleepliften en de gondel brengen de wintersporters naar boven in Brig.

Sneeuwhoogte / Weerbericht