Bulgarije komt langzaam maar zeker steeds meer op als wintersportbestemming. In de afgelopen tien jaar investeerde het land veel geld in de skigebieden en met succes. De Bulgaarse wintersportgebieden hebben er nog nooit zo mooi bijgestaan. De skipistes worden optimaal benut en onderhouden, de accommodaties zijn luxer en beter geworden en er is meer dan genoeg te doen voor de vakantieganger.

De Bulgaarse overheid hecht veel waarde aan de wintersportfaciliteiten van het land. Geloof het of niet, maar de skileraren moeten een universitaire studie behalen. Deze leraren en leraressen moeten daarnaast ook minimaal drie talen spreken. Er zullen dus ten alle tijden Nederlandstalige leraren of leraressen voor je klaar.

Lage prijzen

Een groot voordeel is dat de prijzen nog niet al te hoog liggen in Bulgarije. Waar er flinke bedragen over de toonbank gaan in Oostenrijk en Zwitserland, kan hier nog voor relatief weinig geld worden geskied of gesnowboard. Daarnaast kan er voor een laag bedrag naar het land gevlogen worden en zijn de hotelovernachtingen niet al te prijzig.

Skiën in Bansko

Bulgarije een skiland dat steeds populairder aan het worden is en met name vanwege de lage prijzen erg in trek is bij het Nederlandse publiek. Vooral de skigebieden van Borovets en Bansko worden steeds beter bezocht. Bansko is één van de grootste skigebieden van het land met ruim 65 kilometer aan skipistes. Neem een goede skibril mee, aangezien de zon sterk schijnt vanwege de hoge ligging in de Bulgaarse skidorpen.

Borovets

Een ander bekend skigebied in Bulgarije is het prachtige Borovets. Dit oude dorp ligt in het Rila gebergte en kent een hoogte van ruim 2500 meter. Het is een compacte vakantiebestemming, waar ook zomers prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. Naast skiën en snowboarden is deze skibestemming ook uitermate geschikt voor langlaufers.

Après-ski in Borovets

In Bulgarije houden ze wel van een feestje en daarom is ook de après-ski hier erg bekend. Ga aan het einde van de middag een drankje drinken in één van de vele barretjes. De echte feestbeesten kunnen in de nachtelijke uurtjes nog een club of discotheek bezoeken.

bulgarije

Wintersportgebieden in Bulgarije:

Bansko
Borovets
Pamporovo
Vitosha