Bulgarije komt langzaam maar zeker steeds meer op als wintersportbestemming. In de afgelopen tien jaar investeerde het land veel geld in de skigebieden en met succes. De Bulgaarse wintersportgebieden hebben er nog nooit zo mooi bijgestaan. De skipistes worden optimaal benut en onderhouden, de accommodaties zijn luxer en beter geworden en er is meer dan genoeg te doen voor de vakantieganger.

De Bulgaarse overheid hecht veel waarde aan de wintersportfaciliteiten van het land. Geloof het of niet, maar de skileraren moeten een universitaire studie behalen. Deze leraren en leraressen moeten daarnaast ook minimaal drie talen spreken. Er zullen dus ten alle tijden Nederlandstalige leraren of leraressen voor je klaar.

Lage prijzen

Een groot voordeel is dat de prijzen nog niet al te hoog liggen in Bulgarije. Waar er flinke bedragen over de toonbank gaan in Oostenrijk en Zwitserland, kan hier nog voor relatief weinig geld worden geskied of gesnowboard. Daarnaast kan er voor een laag bedrag naar het land gevlogen worden en zijn de hotelovernachtingen niet al te prijzig.

bulgarije