Canada is de vakantiebestemming van nu! Een groot aantal Nederlanders kiezen voor een bijzondere en onvergetelijke wintersport vakantie. De meeste toeristen kiezen voor een vakantie in de skioorden Whistler en Lake Louise. Maar vergeet niet, hier zal je enkel en alleen poedersneeuw vinden. Dit komt door het klimaat dat heerst over Canada.

De wintersport gebieden in Canada kennen geen massatoerisme, er zal nooit lang gewacht hoeven worden voor de liften. Wat ontzettend handig is, dat is dat de meeste accommodaties direct naast de liften liggen. Hierdoor sta jij binnen no-time al bovenop de piste. Wil je even lekker ontspannen? Stap dan één van de spa’s of wellness faciliteiten binnen.

Wintersporten in Canada

Canada is in zijn vorm erg bijzonder. Hier worden skiën en snowboarden namelijk van elkaar gescheiden. Voor beide sporten zijn aparte pistes ontwikkeld.

Sneeuwzekerheid in Canada

Als wintersporter wil jij natuurlijk zeker zijn dat er voldoende sneeuw op de pistes zal liggen. Gelukkig hoef jij je daarvoor geen moment druk te maken als je naar Canada gaat. De bergtoppen in de skigebieden liggen om en nabij de 2500 meter hoog en daarnaast valt er vrijwel elke winter ruim vijf meter aan sneeuw. Canada kent ideale wintersport omstandigheden, droge lucht en verse sneeuw. De seizoenen duren ook erg lang in Canada, wat natuurlijk wel zo prettig is.

Accommodaties in Canada

Canada is een typisch wintersportland, dat momenteel erg populair is onder de Nederlanders. Overnacht in een gezellig klein hotel, een luxe resort, een lodge of in een appartement. Alle dorpen hebben zo hun eigen charmes en dat is ook terug te zien in de accommodaties. Boek enkele maanden van te voren om zeker te zijn van de beste accommodatie.

Reizen naar Canada

Canada ligt niet bepaald om de hoek, waardoor het noodzakelijk is om per vliegtuig naar dit land af te reizen. Vanaf Schiphol is het ongeveer tien uurtjes vliegen naar Vancouver, vanwaar er met de auto kan worden doorgereden naar de bekende wintersportgebieden. Banff, Lake Louise en Whistler liggen op ongeveer twee uur rijden van het vliegveld.

canada

Wintersportgebieden in Canada:

Aspen
Banff
Beaver Creek Village
Big White
Fernie
Jasper
Lake Louise
Mount Tremblant
Silver Star Mountain Resort
Sun Peaks
Sunshine Village
Keystone
Whistler