Reis dit seizoen af naar het oudste skidorp van Andorra en ga naar Canillo. Dit populaire skidorp ligt op zeven kilometer van het bekende Encamp en is meer dan geschikt voor de beginnende wintersporters. Canillo staat bekend om zijn prachtige landschap, rust en gemoedelijkheid.

Vanuit Canillo kan er plaats worden genomen in de moderne gondel, deze brengt de wintersporter naar de pistes van het uitgebreide Grand Valira. Nergens anders in Andorra is het mogelijk om gebruik te maken van zoveel kilometers aan skipistes.

Lage prijzen in Canillo

Een wintersportvakantie in Andorra is erg betaalbaar, vooral het skigebied Canillo kent lage prijzen. Voor weinig geld slaap jij in één van de hotels en ga je uit eten in een prachtig en goed restaurant. Het skigebied kent sneeuwzekerheid en een geruime keuze aan pistes.

Reizen naar Canillo

Het skigebied Canillo is gemakkelijk bereikbaar met de auto en ligt op ruim 1300 kilometer van Utrecht af. Aangezien er gereden moet worden door Frankrijk komen er wel extra kosten om de hoek kijken, ongeveer 55 euro aan tolwegen. Er kan ook met het vliegtuig afgereisd worden naar Toulouse, vanaf daar is het nog slechts 186 kilometer in de auto.

Skipistes in Canillo

Bij een vakantie in Canillo zal er gebruik worden gemaakt van de skipistes in Grand Valira. Daardoor staan er bijna honderd kilometers aan blauwe pistes, ruim vijftig kilometer aan rode pistes en veertig kilometer aan zwarte pistes klaar voor de bezoekers. De 25 sleepliften, 30 stoeltjesliften en vier gondels helpen de sporters omhoog.

Skischolen in Canillo

Het skigebied van Canillo heeft één skischool in de aanbieding, maar dit is ook gelijk de grootste van het land. Deze skischool staat voornamelijk bekend om zijn goede instructeurs, welke de beste opleiding hebben genoten. Het is mogelijk om een lesprogramma van vijftien uur te reserveren voor slechts 108 euro, een cursus van een enkele dag kost slechts veertig euro. Privélessen beginnen bij een bedrag van 72 euro, maar dat is wel voor vier uur.

Activiteiten in Canillo

Het centrum Palau de Gel is een absolute must voor elke toerist. Hier is het namelijk mogelijk om te gaan zwemmen, skaten, hockeyen en nog meer leuke bezigheden. Het is ook mogelijk om een excursie te boeken door de prachtige natuurrijke omgeving, bijvoorbeeld op een snowbike!