Een wintersportvakantie houden de meeste Nederlanders in de bekende Europese wintersportlanden, maar de echte waaghals zoekt het wat verder van huis op. Kies voor een unieke en speciale vakantiebestemming en ga wintersporten in het zonnige Chili. Een zomerskivakantie in Zuid-Amerika, wat wil je nu nog meer? Stap op de skies en geniet van een geweldig uitzicht, terwijl een heerlijk zonnetje voor een mooie kleur zorgt.

Chili is bij de fanatieke wintersporters nog redelijk onbekend, maar langzamerhand wordt het een steeds populairder wintersportgebied. De bekende bestemmingen in het land zijn Ski Portillo, El Colorado, La Parve en Valle Nevado.

Skiseizoen in Chili

Een wintersportvakantie in Chili is zeer bijzonder, mede vanwege het seizoen. Het wintersportseizoen begint namelijk pas halverwege mei en loopt tot begin september.

Skiliften in Chili

Wat direct zal opvallen tijdens een wintersportvakantie in Chili zijn de skiliften. In dit land kom je voornamelijk sleepliften tegen voor zes personen. Echte drukte kennen de Chileense skigebieden niet, aangezien er een maximaal aantal skipassen verkocht mag worden. Vooral het skigebied Portillo is populair en ook onder de professionals. Jaarlijks komen de ski ploegen van grote landen naar dit gebied om te trainen. De skigebieden in Chili openen hun deuren eind juni, het is dus de ideale locatie om zomers te gaan wintersporten.

Heli skiën

Tijdens het wintersportseizoen in Chili kan jij ook gaan heli skiën. De wintersporter zal dan met een helikopter naar de top van de piste worden gebracht, vanwaar jij verder kan gaan skiën. Het is ook mogelijk om met de helikopter naar een totaal ander skigebied te worden gebracht of te worden afgezet bij het vliegveld.

Overige activiteiten

Wil jij eens wat anders gaan doen dan wintersporten? Dat kan prima in de skidorpen van Chili! Ga lekker ontspannen in één van de wellnesscentra, zwem een paar baantjes, bezoek de sportschool, kijk een filmpje of geniet van de Chileense keuken. Daarnaast is het leuk om de omliggende dorpjes te bezoeken en zo een betere indruk te krijgen van dit fantastische Zuid-Amerikaanse land.

chili

Wintersportbestemmingen in Chili:

Portillo
Valle Nevado