Kies dit wintersportseizoen voor een verblijf in de Dolomieten en ga naar het prachtige skioord Cortina d’Ampezzo. Deze chique skiplaats staat bekend om zijn duurdere winkels en kunstgalerijen. Er kan in Cortina d’Ampezzo genoten worden van een zeer indrukwekkend uitzicht, maar de prijzen liggen een stuk hoger dan in andere nabijgelegen skidorpjes. Daarnaast is Cortina d’Ampezzo een goede vakantiebestemming voor toeristen die wel van een feestje houden.

In 1956 werd er in het gebied bij Cortina d’Ampezzo nog de Olympische Winterspelen gehouden. Daar was natuurlijk een goede reden voor en dat komt door het grote aantal faciliteiten. Deze skifaciliteiten zijn door de jaren heen een stuk moderner geworden. De wintersporters in Cortina d’Ampezzo kunnen gebruik maken van de pistes op de ‘Dolomiti Superski’.

Skipistes in Cortina d’Ampezzo

Cortina d’Ampezzo beschikt over 45 kilometer aan blauwe skipistes, 55 kilometer aan rode skipistes, zestien kilometer aan zwarte skipistes en vijf kilometer aan skiroutes. De zes sleepliften, 28 stoeltjesliften en vijf gondels helpen de wintersporters de pistes op.

Sneeuwhoogte / Weerbericht