De wintersportplaats Courmayeur is gelegen in de bekende Valle d’Aosta. Dit Italiaanse skidorp ligt aan de voet van de Mont Blanc en staat bekend om zijn charme. Vroeger kwamen er voornamelijk bergbeklimmers naar Courmayeur, maar dat is de loop der tijd veranderd. Het centrum van Courmayeur is verboden voor auto’s en is zeer gezellig. Courmayeur beschikt over tal van winkels en genoeg barretjes en cafés.

Courmayeur opende zijn eerste skilift pas in 1940 en het bleek een startschot voor succes. Het skigebied van Courmayeur groeide met het jaar en kreeg steeds meer toeristen op bezoek. Dit komt voornamelijk door de sneeuwzekerheid, de gezelligheid en levendigheid in het dorp.

Skischolen in Courmayeur

Het skidorp Courmayeur beschikt over een tweetal skischolen, waar ook Nederlandse instructeurs werkzaam zijn. Hierdoor kan jij lessen in je eigen taal volgen, wat natuurlijk alleen maar positief zal zijn. Voor een bedrag van 180 euro kan jij vijf dagen les volgen, oftewel drie uur per dag.

Après-ski

Het gebied van Courmayeur kent maar liefst meer dan honderd restaurants, er zijn dan ook verschillende internationale keukens te vinden. Een drankje drinken kan bij de vele pubs, cafés en bars. Wil jij liever met de voetjes van de vloer, neem dan een kijkje bij de lokale discotheek.

Skipistes in Courmayeur

Courmayeur beschikt over tien kilometer aan blauwe skipistes, ruim twintig kilometer aan rode skipistes en vier kilometer aan zwarte skipistes. Daarnaast kent Courmayeur drie sleepliften, acht stoeltjesliften en zes gondels.

Sneeuwhoogte / Weerbericht