De skidorpen Crans en Montana gingen lang geleden gescheiden door het leven, maar daar is gaandeweg verandering in gekomen. Vandaag de dag zijn beide dorpen samengekomen tot een geheel. Maar nog altijd verschillende de Zwitserse skidorpen behoorlijk van elkaar. Crans is wat meer voor rijkere onder ons, terwijl Montana juist betaalbaar en gemoedelijk is. Het is dan ook niet gek dat de meeste Nederlanders kiezen voor een wintersport vakantie in Montana.

Crans en Montana staat bekend om zijn internationale sportduels en kan wat exclusief aanvoelen. Ondanks dat kan ook de gewone wintersporter zichzelf geweldig vermaken in dit skigebied. Bezoek je Crans tijdens de vakantie, dan is het mogelijk om te overnachten in een luxe vijf sterren hotel of één van de wat duurdere restaurants.

Skischolen in Crans en Montana

In het skigebied van Crans en Montana kan de wintersporter kiezen uit vijf skischolen. Bij deze scholen zijn meer dan 350 instructeurs in dienst, er staat dus altijd wel iemand voor jou klaar. Er zijn mogelijkheden om les te krijgen in het Nederlands, wat alles een stuk makkelijker zal maken. Een cursus van vijf dagen kost ongeveer 130 euro, bij lessen in snowboarden is dat enkele euro’s goedkoper.

Après-ski

Dat Crans en Montana een groot skigebied is, dat zal direct duidelijk worden bij aankomst in het centrum. Hier zijn meer dan tachtig verschillende restaurants te vinden. Daarnaast kunnen de liefhebbers terecht in één van de barretjes, vijftig cafés, vijftig pubs en twee discotheken.

Skipistes in Crans en Montana

Crans en Montana beschikt over ruim vijftig kilometer aan blauwe skipistes, zeventig kilometer aan rode skipistes en vijftien kilometer aan zwarte skipistes. Er staan acht sleepliften, zes stoeltjesliften, vier gondels en een tandradbaan klaar voor de wintersporters in Crans en Montana.

Sneeuwhoogte / Weerbericht