Zwitserland beschikt over een enorm aantal skigebieden en daar horen de gezellige skidorpjes natuurlijk bij. Het dorp Davos is gelegen nabij zes verschillende skigebieden, bijvoorbeeld Pischa, Madrisa en Parsenn-Gotschna. Dankzij deze aansluitende skigebieden is het als wintersporter mogelijk om gebruik te maken van maar liefst 110 skipistes. In totaal zijn deze pistes goed voor ruim driehonderd kilometer aan skipistes. Langlaufers zijn ook meer dan welkom in Davos, er staan meer dan genoeg langlauffaciliteiten klaar voor de bezoekers.

Davos staat al sinds 1934 bekend als een wintersportoord, in dat jaar opende het zijn eerste skilift. Dat was ook gelijk een primeur, het ging namelijk al de allereerste sleeplift van de gehele wereld. Los van de skimogelijkheden kunnen de wintersporters zich ook vermaken in de wellness, spa of in één van de barretjes.

Skischolen in Davos

In het skigebied bij Davos zijn drie skischolen terug te vinden, welke stuk voor stuk over een eigen oefenweide beschikken. Een skicursus van vijf dagen kan geboekt worden vanaf 184 euro, dezelfde prijzen zijn kracht bij lessen in snowboarden en langlaufen.

Kinderopvang

Kinderen vanaf drie jaar oud kunnen terecht bij een kinderopvang of een skikinderopvang. Er dient 35 euro per kind betaald te worden en dat is dan voor zes uurtjes. Deze prijs is inclusief lunch.

Après-ski

In dit gebied kan de wintersporter terecht bij één van de 180 restaurants voor een hapje en een drankje. Daarnaast is de echte après-ski te ontdekken in één van de 43 barretjes, tien cafés of in de pub. Er zijn ook nog zeven discotheken in Davos te vinden.

Skipistes in Davos

Davos beschikt over 67 kilometer aan blauwe skipistes, 137 kilometer aan rode skipistes, 75 kilometer aan zwarte skipistes en dertig kilometer aan skiroutes. Er staan voor de wintersporters 27 sleeplezier, 12 stoeltjesliften, 12 gondels en twee tandradbanen klaar in Davos.

Sneeuwhoogte / Weerbericht