Reis af naar de Surselva regio en breng een bezoek aan het prachtige Disentis. Dit Zwitserse skidorp staat bekend om zijn indrukwekkende klooster te midden van het dorp. De wintersporters komen graag naar dit gebied, mede vanwege de geruime keuze aan hotels en moderne skifaciliteiten. Disentis kent bijna honderdvijftig kilometer aan pistes, waar elk seizoen gretig gebruik van kan worden gemaakt.

Vanuit Disentis kan er gemakkelijk naar het skigebied Caischavedra worden gereisd. In dit gebied staan vooral rode skipistes op de sporters te wachten. De maximale hoogte ligt op bijna drieduizend meter hoogte.

Skischolen in Disentis

In het skigebied Disentis zijn twee skischolen te vinden, hier zijn meer dan zestig instructeurs in dienst. Er kan gebruik worden gemaakt van de oefenweides. Een vijfdaagse cursus op de ski’s kost 115 euro, wat zeker lager is in vergelijking met andere nabijgelegen skigebieden. De prijzen voor de snowboardlessen zijn hetzelfde, alleen krijg je dan een dag langer les.

Après-ski

Er zijn in dit gebied voldoende faciliteiten voor een geweldige après-ski te vinden. Er kan een bezoek worden gebracht aan één van de acht barretjes, zeven cafés of de altijd gezellige dancings. Het is ook mogelijk om in alle rust van een filmpje te genieten in de lokale bioscoop.

Skipistes in Disentis

Disentis beschikt over bijna vijftig kilometer aan blauwe skipistes, ruim tachtig kilometer aan rode skipistes en vijftig kilometer aan zwarte skipistes. De veertien sleepliften, elf stoeltjesliften en twee gondels helpen de wintersporters de pistes op.

Sneeuwhoogte / Weerbericht