Reis af naar Rhonedal en bezoek het pittoreske skidorp Eischoll. Dit dorp is gelegen op een hoogte van ruim twaalfhonderd meter en kan makkelijk worden bereikt met de auto. Vanuit Raron is het mogelijk om per kabelbaan dit wintersportdorp te bereiken. Alle wintersporters in Eischoll maken gebruik van een uitgestrekte skigebied Rund um Visp.

De beginnende wintersporter kan zich goed op zijn plek voelen in Eischoll. In de zomerperiode is dit gebied voornamelijk een populaire vakantiebestemming onder wandelaars. Vanuit Eischoll kan er altijd een uitstapje worden gemaakt naar Verbier of Leukerbad.

Skischool in Eischoll

Het populaire skigebied van Eischoll beschikt over een enkele skischool, waar tien instructeurs voor de leerlingen klaarstaan. Voor een klein bedrag van honderd euro kan hier een skicursus van vijf dagen worden geboekt, dezelfde prijzen gelden voor de lessen in snowboarden.

Kinderopvang

Het gebied Eischoll kent geen kinderopvang, maar bij de infobalie in het dorp kan wel een lijst worden opgehaald. Hierop staan de beste crèches van het dorp, plus een lijstje met betrouwbare babysitters.

Après-ski

Er bestaat niet echt een nachtleven in Eischoll, er zijn voornamelijk restaurants in het dorp te vinden. Het is wel slim om snel te reserveren bij één van de vier restaurants, aangezien deze snel vol zitten.

Skipistes in Eischoll

Eischoll beschikt over 24 kilometer aan blauwe skipistes, dertig kilometer aan rode skipistes en zestien kilometer aan zwarte skipistes. Er staan negentien sleepliften, vier stoeltjesliften en twee gondels in het skigebied nabij Eischoll.

Sneeuwhoogte / Weerbericht