Reis af naar Andorra en kies voor een bijzondere en unieke wintersportbestemming. Ga naar het pittoreske skidorp El Tarter, gelegen nabij de bekendere dorpen Encamp en Pas de la Casa. Tijdens een wintersport vakantie in El Tarter kan er gebruik worden gemaakt van de pistes in Grand Valira. De maximale hoogte in dit gebied ligt op 1800 meter.

De skipistes nabij El Tarter beschikken over moderne faciliteiten, goedverzorgde pistes en een goede aansluiting. El Tarter is één van de meer bekendere skidorpen in het land, mede vanwege de vriendelijke plaatselijke bevolking en gezelligheid. Een avondje met de voetjes van de vloer is ook mogelijk, bijvoorbeeld in één van de discotheken of barretjes.

Skipistes in El Tarter

El Tarter beschikt over bijna honderd kilometer aan blauwe skipistes, vijftig kilometer aan rode skipistes en veertig kilometer aan zwarte skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van 25 sleepliften, dertig stoeltjesliften en vier gondels.

Skischolen in El Tarter

In Andorra bestaat er één skischool die in zo’n beetje alle skigebieden actief is. Deze wereldberoemde skischool beschikt over ruim vierhonderd instructeurs, welke goed zijn opgeleid en Engels spreken. Het is mogelijk om een groepsles voor één dag te boeken (40 euro), maar ook voor drie dagen (108 euro). Heb jij liever een privéles, dan is dat ook een mogelijkheid tegen een bedrag van 72 euro per dag.

Activiteiten

Wil jij meer te weten komen over de omgeving en de cultuur in Andorra? Breng dan een bezoek aan het dorpscentrum van El Tarter en beleef de sfeer in dit gebied. Maak een wandeling langs de prachtige kerken en breng een bezoek aan één van de vele kapellen. Een leuk uitstapje is naar Siscaro, waar genoten kan worden van een prachtig uitzicht over de het meer. Een hondensleerit maken is ook een aanrader!

Pluspunten

Het skigebied El Tarter is geschikt voor elk niveau, zowel de beginnende als gevorderde wintersporter kan hier goed zijn gang gaan. Daarnaast is het mogelijk om mooie skitochten te maken en kent dit gebied sneeuwzekerheid. Voor een klein prijsje reis jij al af naar dit prachtige skigebied en ook de lokale prijzen zijn erg laag.

Après-ski in El Tarter

Ook in Andorra weten ze heel goed wat après-ski is en jij kan daar volop van genieten. Neem in de middag een korte pauze in een pub of café of ga rond een uur of vier richting één van de discotheken in El Tarter. Wij raden het altijd gezellige Disco Arthur’s sterk aan. Andorra is een goedkoop vakantieland en dat zal ook terugkomen in de prijzen van alcohol.

Sneeuwhoogte / Weerbericht