Het pittoreske skiplaatsje Elm is erg geliefd onder veel Nederlandse wintersporters. Deze Zwitserse wintersportbestemming is onderdeel van het vakantiegebied Elm-Sernftal en bestaat uit drie verschillende dorpen, dat zijn Matt, Engi en Elm.

De inwoners van Elm leven voornamelijk op de inkomsten uit de toerisme en deze worden dan ook zeer vriendelijk ontvangen. Elm is geschikt voor zowel de skiërs, snowboarders als de langlaufers.

Skischolen in Elm

In Elm kunnen de beginnende wintersporters terecht bij twee verschillende skischolen, waar overigens ook een oefenweide tot jullie beschikking zal staan. Een cursus van vijf dagen op de ski’s of het snowboard kost tweehonderd euro, bij beide skischolen ligt de prijs gelijk.

Après-ski

Elm beschikt over vier barretjes en verschillende cafés, hier kan aan het einde van de middag genoten worden van een drankje en opzwepende muziek. Wil jij tot in de late uurtjes doorgaan, bezoek dan één van de twee discotheken. Het is ook mogelijk om uit eten te gaan in één van de tien restaurants in Elm.

Skipistes in Elm

Elm beschikt over vijftien kilometer aan blauwe skipistes, twintig kilometer aan rode skipistes en vijf kilometer aan zwarte skipistes. Er staan drie sleepliften, twee stoeltjesliften en een gondel klaar in Elm.

Sneeuwhoogte / Weerbericht