Het grootste skigebied van Andorra is Grandvalira, diverse skidorpen zijn direct aan dit gebied verbonden. Het skidorp Encamp is er daar eentje van, gelegen nabij de hoofdstad van Andorra. Encamp is een relatief rustig skidorp, maar er valt meer dan genoeg te beleven voor jong en oud. De vlugge Funicamp gondel brengt de wintersporter razendsnel naar de piste.

Skipistes in Encamp

Het skidorp Encamp kent een rijke historie en dat is nog steeds van het dorp af te zien. De eeuwenoude kerken en bijzondere monumenten zorgen voor een unieke sfeer. In Encamp ligt er honderd kilometer aan blauwe skipistes, ruim vijftig kilometer aan rode skipistes en meer dan veertig kilometer aan zwarte skipistes klaar. Daarnaast kunnen de wintersporters gebruik maken van 25 sleepliften, 30 stoeltjesliften en 4 gondels.

Activiteiten in Encamp

Er is in Encamp meer te doen dan alleen wintersporten. Autoliefhebbers kunnen namelijk een bezoek brengen aan het prachtige Nationale Automuseum, beslist een aanrader. Wil jij meer te weten komen over de geschiedenis van Andorra, ga dan naar het Cal Cristo Etnographic Museum. Daarnaast beschikt Encamp ook over een tweetal kerken, die er goed intact zijn gehouden.

Après-ski

Encamp is niet bepaald de ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van après-ski. Er zijn in dit dorpje slechts enkele cafés te vinden, waar de sfeer bestempeld mag worden als gemoedelijk. Qua dineren kan er gekozen worden uit één van de vier restaurants in Encamp.

Sneeuwhoogte / Weerbericht