Vroeger kwam men nog voor de rust naar het kloosterdorp Engelberg, maar dat is in de loop der tijd veranderd. Het Zwitserse skidorp Engelberg is tegenwoordig een uiterst chique wintersportbestemming. Veel natuurliefhebbers reizen in het wintersportseizoen naar dit gebied. Naast de sporten kan er ook genoten worden van een bruisend uitgaansleven, er zijn meer dan voldoende après-ski mogelijkheden te vinden in Engelberg.

Engelberg kent bijna honderd kilometer aan skipistes en een uitdagend off-piste terrein. Engelberg is gemakkelijk te bereiken, aangezien het dichtbij de grote Zwitserse stad Luzern ligt. Veel gezinnen met kinderen genieten hier van een welverdiende wintersportvakantie.

Skischolen in Engelberg

In het skidorp Engelberg zijn drie skischolen gevestigd, welke allemaal over een oefenweide beschikken. Een driedaagse cursus voor zowel skiën als snowboarden kost 120 euro. Wil jij langer of juist korter les volgen, vraag dan naar de prijzen bij de balie in de school.

Après-ski

Het centrum van Engelberg is één van de gezelligste in Zwitserland. Er zijn dan ook vijf pubs, elf barretjes, vier cafés en twee pianobars te vinden in dit dorp. Uit eten is mogelijk bij één van de vijftig verschillende restaurants. Doorgaan tot in de late uurtjes kan bij één van de discotheken in Engelberg.

Skipistes in Engelberg

Engelberg beschikt over 27 kilometer aan blauwe skipistes, 47 kilometer aan rode skipistes en acht kilometer aan zwarte skipistes. Er staan zes sleepliften, tien stoeltjesliften en zeven gondels klaar voor de wintersporters in Engelberg.

Sneeuwhoogte / Weerbericht