Het Zwitserse skigebied Val d’Hérens is erg populair onder Nederlanders, datzelfde geldt voor het skidorp Evolène. Dit dorp is getekend door zijn ouderwetse chalets en prachtige stegen. Grappig feitje, de lokale inwoners spreken een oud dialect dat eeuwen terug gaat in de tijd. Er zijn onwijs veel drieduizenders te vinden, wat voor een uniek karakter zorgt.

De vele kilometers aan skipistes zijn voornamelijk rood en blauwgekleurd. Evolène is dan ook een perfecte vakantiebestemming voor beginnende wintersporters. Drie avonden per week worden de pistes verlicht, wat voor een romantische en unieke sfeer zorgt.

Skischool in Evolène

Evolène kent een enkele skischool, waar elke winter rond de vijftien medewerkers in dienst zijn. Voor een mooie prijs van honderd euro kan hier een cursus van zes lesdagen worden geboekt, dezelfde prijs geldt voor les in snowboarden.

Kinderopvang

De kinderopvang is beschikbaar voor kinderen vanaf drie jaar oud. Het is mogelijk om de kids voor maximaal tien uur achter te laten bij deze opvang, dit kost vijftig euro en dat is dan inclusief de lunch.

Skipistes in Evolène

Evolène beschikt over 22 kilometer aan blauwe skipistes, 57 kilometer aan rode skipistes en 13 kilometer aan zwarte skipistes. Evolène kent tien sleepliften en een stoeltjeslift.

Sneeuwhoogte / Weerbericht