Het kleinschalige skidorp Falera behoort tot een redelijk bekend skigebied in Zwitserland. De wintersporters in Falera kunnen vanuit het dorp zelf slechts gebruik maken van één skilift om de pistes te kunnen bereiken. Maar in de nabije omgeving staan er meer moderne faciliteiten klaar voor de bezoekers.

Falera is een geschikte vakantiebestemming voor zowel skiërs, snowboarders als langlaufers. Er staan namelijk twee kleinere loipes klaar, deze zijn ongeveer twee kilometer lang. Maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een langere loipe van twaalf kilometer, deze gaat door een natuurrijk en rustig gebied.

Skischolen in Falera

Het skigebied nabij Falera beschikt over een viertal skischolen, waar meer dan vierhonderd instructeurs in dienst zijn. Alle leerlingen kunnen ook terecht op de oefenweide en het is een mogelijkheid om les te krijgen bij een Nederlandse leraar. Drie dagen les in skiën zal rond de 180 euro kosten, de prijzen voor snowboardlessen liggen tien euro duurder. Een lesdag langlaufen kost slechts 23 euro in dit gebied.

Après-ski

Hoewel het om een groot skigebied gaat, zijn de après-ski mogelijkheden redelijk beperkt. Er zijn vijf cafés en een pub in Falera te vinden, maar er kan ook een hapje worden gegeten in één van de vijf grote restaurants.

Skipistes in Falera

Falera beschikt over 68 kilometer aan blauwe skipistes, 67 kilometer aan rode skipistes, 46 kilometer aan zwarte skipistes en 44 kilometer aan uitdagende skiroutes. In Falera en omgeving zijn acht sleepliften, acht stoeltjesliften en twaalf gondels te vinden.

Sneeuwhoogte / Weerbericht