Reis af naar het Oostenrijkse ‘Bad Kleinkirchheim’ en kies voor een wintersport vakantie in het mooie Falkert. Dit skidorp staat bekend als de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen, de bijnaam ‘De Kinderkamer’ is meer dan verdient. Het skigebied van Falkert kent een maximale hoogte van 2300 meter en is onderverdeeld in acht verschillende skipistes. Daarnaast kunnen de liefhebbers ook hun gang gaan in het funpark van Falkert. Wil je eens wat anders doen? Dan kan er voor gekozen worden om te gaan schaatsen op de grote Falkertsee.

Skipistes in Falkert

De ervaren skiers en snowboarders kunnen beter afreizen naar het skigebied van Bad Kleinkirchheim, aangezien Falkert meer geschikt is voor de beginnende wintersporter en kinderen. In Falkert ligt vier kilometer aan blauwe skipistes, acht kilometer aan rode skipistes en één kilometer aan zwarte skipistes. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van vijf sleepliften.

Skischolen in Falkert

Het skigebied Falkert beschikt over één skischool, waar alle bezoekers lessen voor skiën en snowboarden kunnen volgen. Een groepsles kan worden geboekt vanaf 37 euro, maar het is goedkoper om meerdere lessen in één keer te boeken. Privélessen zijn beschikbaar vanaf vijftig euro per lesuur.

Activiteiten

In de winterperiode gaat het voornamelijk om het wintersporten, terwijl juist in de zomer er veel andere activiteiten worden georganiseerd. Zomers komen er veel wandelaars naar dit skigebied, maar ook voor mountainbiken en vissen is dit een geweldige vakantiebestemming.

Après-ski in Falkert

In Falkert staan er nabij de pistes veel skihutten, waar de wintersporters even tot rust kunnen komen. Aan het einde van de middag kan er een drankje worden gedronken in één van de barretjes of cafés, maar de echte après-ski zal je hier niet vinden.

Sneeuwhoogte / Weerbericht