Australië kent twee grote skigebieden, dat zijn New South Wales en Victoria. De laatstgenoemde ligt in het noordoosten van het land en nabij de Kiewa Vallei. Hier ligt ook het skioord Falls Creek, dichtbij het bekende Mount Bogong. Deze berg kent een hoogte van bijna twee kilometer en ligt op minder dan vijf uur rijden van Melbourne.

Falls Creek is relatief gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig, aangezien het vliegveld Albury/Wodonga op ongeveer 120 kilometer afstand van het wintersportgebied ligt. Er vliegen geen directe vluchten naar deze bestemming, er dient overgestapt te worden in Sydney of in Melbourne. Falls Creek kent een grote diversiteit aan hotels en lodges. Het grootste voordeel is dat deze slaapvoorzieningen direct aan de skipistes liggen.

Pistes in Falls Creek

Het skigebied van Falls Creek is enorm en behoort tot één van de grootste van het land. Falls Creek kent een oppervlakte van 450 hectare. Het Australische skigebied is voornamelijk interessant voor de beginnende of licht gevorderde wintersporter.

falls creek

Sneeuwhoogte / Weerbericht