Reis dit jaar af naar het prachtige Oostenrijk en beleef een wintersport vakantie in Fendels. Dit skidorp ligt op een hoogte van ruim 1300 meter. Fendels is een authentiek en klein dorp, waar rond de tweehonderd mensen wonen. Er zijn zeer weinig faciliteiten te vinden, maar het is wel de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen en rustzoekers.

Skipistes in Fendels

Fendels is zowel voor de beginner als de ervaren wintersporter geschikt. Met name de pistes door het bos zijn een echte uitdaging voor de ervaren skiërs en snowboarders. Er kan in Fendels gebruik worden gemaakt van 28 kilometer aan blauwe skipistes, zestien kilometer aan rode skipistes en acht kilometer aan zwarte skipistes. De top kan bereikt worden met tien sleepliften, drie stoeltjesliften en twee gondels.

Skischolen in Fendels

Het skidorp Fendels kent slechts één skischool, deze is te vinden in het populaire Kaunertal skigebied. Een groepsles is hier zeker niet duur, voor dertig euro kan jij een skiles van twee en een halfuur boeken. Een gehele dag privéles is wat prijziger, dit kost al snel 175 euro. Les krijgen in snowboarden is duurder, dat kost 45 euro voor twee uur.

Activiteiten

Fendels heeft heel wat activiteiten klaarstaan voor de toeristen, maar deze meeste zijn gericht op de wintersporten. Maak een indrukwekkende sneeuwwandeling, ga schaatsen of zelfs rodelen. Kom jij in de zomerperiode naar Fendels, dan is het mogelijk om te gaan tennissen of klimmen.

Après-ski in Fendels

In de avonduren is het erg rustig in Fendels, dit gebied kent geen après-ski. Los van een viertal barretjes is hier voor de feestbeest weinig te beleven. Wel kan er een hapje worden gegeten in één van de zes restaurants, die ook de plaatselijke specialiteiten aanbieden.

Sneeuwhoogte / Weerbericht